Dömd trots sjukdom

Häromveckan kom domen mot Jens Waldmann som i januari överklagade sin dom till Hovrätten. Hovrätten fastslog Tingsrättens dom om villkorligt och samhällstjänst, vilket betyder att man dömer en man som använt sin medicin.

Ett brott utan offer och som Jens advokat uttryckte sig, ”Är det ens ett brott”. För ett brott bör väl ha ett offer, varför är det annars ett brott?

Domen mot Jens betyder att det kommer fortsätta att dömas sjuka människor i Sverige, sjuka människor som lever livet så bra de kan med hjälp av den medicin som fungerar kommer att få köa till våra domstolar. Jag förstår inte varför det har blivit så här, varför vi behandlar människor på det viset.

Samhället lägger resurser på att lagföra, döma och sedan verkställa domen för ett brott. Ingen har skadats, någon har fått ett bättre liv men tack vare en snedvriden lag ska de straffas.

Inget offer – Inget brott.

Free Jens!

2 reaktioner på ”Dömd trots sjukdom”

  1. Brott kan ske utan offer. Om jag sätter mig vrålpackad i en bil o snuten tar mig får jag npgra mån på kåken men vem är offer?
    Dock skulle utreda varför det är brottsligt med cannabis i medicinskt syfte i sverige. Är det bättre att ta massa starka tabletter. Sverige är kvar i 1800talet

    1. Det är sant, där finns inga direkta offer men där är lagen förebyggande för att förhindra att det blir något offer. I fallet med Jens och andra personer som använder cannabis medicinskt finns det inget offer och finns ingen direkt risk för att någon blir ett offer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *