Mitt liv i en väska

Som ni vet kommer jag att lämna Sverige på obestämd tid nu i september och förberedelserna är i full gång, läs allt på michael-lind.se/MickesResa. Fick häromdagen hem min ryggsäck som jag kommer att ha med mig på resan, en 60 liter stor svart ryggsäck.

Jag har en känsla av att jag kommer trivas med att ha väldigt lite saker med mig. Allt mitt liv kommer bestå av kommer få plats i den där väskan och jag kan alltid bära den med mig. Kommer att ha med mig en del saker som till exempel datorn då jag behöver den men annars är det inte mycket materiella saker som kommer betyda något.

Mycket av det som kommer vara med är saker som är praktiska för ett simpelt leverne. Tvättlina för blöta kläder, skoskavsplåster efter långa vandringar, hänglås där det saknas lås med mera.

Det kommer bli så skönt att inte ha så mycket att hålla reda på. Det märker jag nu att jag inte är så bra på att ha mycket saker, bara att titta på hur stökigt mitt rum är. Det ska städas nu i dagarna och saker ska sorteras ut, säljas, kastas och skänkas. Det kommer bli en del som ska bort, en hel del kläder till exempel. Så är det något du vill ha så kom förbi.

Jaja, det ska bli väldigt skönt i alla fall. Att det bara är jag och min väska.

6 reaktioner på ”Mitt liv i en väska”

 1. Ser fram emot att läsa din reseblogg 🙂 Om du inte vill köpa en dyr kamera som lätt kan bli ett byte för tjuvar så råder jag dig att skaffa en billig kompakt kamera så du kan föreviga din resa i bilder också. Det är inte kamerans kvalitet eller pris, utan fotografen bakom kameran som utgör förutsättningen för att ta en bra bild! Se på den här dokumentären så förstår du var jag menar: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&list=PLptMQlY6j0-GXUz8OLZ_KdHYMgKlAfsxI&v=Pd-fufbjeo0 /Din kollega Linnea

  1. Jag har redan köpt en kamera nu, för 1500 kronor. Jag är ingen fotograf för tillfället så behövde ingen jätteavancerad men tror den blir bra. Tanken är att inte ha kameran uppe hela tiden, jag är på plats och ska njuta av stunden själv. Ibland kommer jag ta några bilder men viktigast är att titta och ta in det som är runt omkring. Men kul video 🙂

 2. Glöm inte ha en liten ryggsäk med dig också, den fungerar som strandväska och som parallell vikt på bröstet mot din backpack. På vissa aktiviteter till öar lämnar man sin stora backpack på fastlandet och tar bara med sig den nödvändigaste packningen i den lilla ryggan.

  1. Jag har faktiskt en liten väska ordnad redan som ta väldigt liten plats. Osäker på om det blir den ännu bara, den får testas under sommaren här 🙂 Men kom gärna med mer tips till min resa på min andra blogg, michael-lind.se/mickesresa

   1. Har väl inte så mycket tips, har varit utomlands en del men mest som turrist. Fast förra sammaren tågluffade jag igenom Eu, men som sagt har man inte jättemycket erfarenhet av backpacking. Dock sitter jag och råpluggar/plannera för min livs resa som jag antagligen kommer att åka på i oktober. Planera att starta i asien skaffa dyka cet sen backpacka mot Aus. Sedan Backpacka/bila/jobba i Aus ett år eller 2 sedan vidare i världen.

    MVH Anton.

    1. Vad roligt! 🙂 Det är ju typ så jag ska göra. Har ett working holiday-visum i Australien som kanske håller mig kvar i två år. Det kommer bli mitt livs resa. Säg till när du har dina planera på gång, kanske möts vi i Oz!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *