Lugna dig

Åkte buss till jobbet häromdagen. Det var en fin och varm dag i maj och man kunde bara vara glad. Solen sken, gräset började bli riktigt grönt och träden slog ut. Jag log.

Plötsligt skrek någon till i bussen och jag rycktes tillbaka till verkligheten samtidigt som bussen bromsade in väldigt kraftigt. Det var en person som tydligen skulle av och chauffören missade att stanna vid hållplatsen. Klart hen skrek till, det hade jag med gjort.

Det som hände sedan dock störde mig lite. Hen som skulle av började muttra och sa några meningar så högt att chauffören skulle höra. Till exempel sa hen ”Ska det vara så jävla komplicerat att köra en buss”. Vad ville hen säga med det? Varför blev hen så upprörd? Solen sken ju för bövelen.

Hen hoppade av och klev upp i det gröna gräset och man kunde se ansiktsuttrycket som inte var så värst glatt. Jag tänkte för mig själv att det kan inte vara så roligt att vara arg på småsaker. Hen fick gå kanske 50 meter längre, men solen sken ju.

Sen kom jag att tänka på hur jag hade klarat livet som busschaufför. Troligen hade jag missat vartannat stopp och blivit utskälld av gamlingar dagarna i ända. Jag är förvånad över att det inte händer oftare.

Så lugna er, var inte arg på våra busschaufförer för småsaker.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *