Malmö satsar på cyklisterna

Jag tycker att i storstäder bör man cykla och åka mer kollektivt än att köra bil. Det är bättre för miljön, hälsan och plånboken. Jag blir glad när jag ser att städerna satsar på att bygga ut och förbättra nätverket av cykelbanor.

Men jag måste säga att ibland borde de tänka på att prioritera hur de lägger cykelbanorna i staden. Många gånger blir det längre att använda sig av cykelbanorna än att cykla bland bilarna på de vanliga vägarna. Det kan man visserligen lösa rät bra genom att plocka bort biltrafiken på vissa sträckor och bara tillåta buss och cykel.

I Malmö snackas det om att göra om Södra Förstadsgatan till en gågata för att få ner trafiken, bullret och utsläppen. Det går en hel del bussar där och att plocka bort dem tror jag blir fel, bussarna ska fortfarande kunna ta en till de centrala delarna dit man inte kommer med bil. Tycker jag.

I alla fall, kul när det satsas på cyklister.

Storsatsning på cykelvägar – Malmö – Sydsvenskan-Nyheter Dygnet Runt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *