Jag är polisvolontär

Jag har sedan hösten 2011 varit volontär för Polismyndigheten i Skåne. Efter tre kvällars utbildning var jag redo att ge mig ut på Malmös gator för att representera polisen och hjälpa allmänheten. Under våren 2012 och efter alla de mord som drabbade Malmö startades Operation Alfred där vårt uppdrag var att öka synligheten, vilket vi gjorde bra.

Vi gick på stan på kvällarna i reflexvästar, pratade med folket på stan men framförallt så syntes vi. Det gjorde att tryggheten i Malmö ökade, eller det finns ju inget som bevisar vad det var som gjorde att folk kände sig tryggare men jag tror vi hade en del med det att göra.

Vi är även med på evenemang och event av olika slag så som idrottshändelser, konserter och så klart Malmöfestivalen. Vi medverkar på Melodifestivalen, hockeymatcher, handboll, fotboll, ja allt där det samlas mycket folk.

Ibland kan vi jämföras lite med nattvandrare men eftersom vi ibland gör annat än promenerar på kvällar och nätter så är vi inte riktigt samma. Vi informerar om saker som är aktuella som till exempel bilinbrott, bostadsinbrott eller som för tillfället, vapenamnestin. Då kan det hända att vi har flygblad som vi kan dela ut men det viktiga är fortfarande att prata med människor.

Det är ganska vanligt att folk kommer fram till oss för att fråga så vi behöver inte vara de som söker kontakt. Ser du oss en dag så kom gärna fram och prata, det uppskattar vi. Det är viktigt att det finns någon man kan fråga ute på stan, vad det än handlar om. Vi är där för allmänheten, för dig.

 

PS. Jag har träffat många nya människor genom mitt volontärande och jag är glad att ha mött dem, det har blivit nya vänner och vänner tycker jag om!

Photo 2013-03-10 21 17 01

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *