Bronx Burger Bar

Jag är mycket förtjust i burgare tillsammans med en öl eller två. Ikväll tyckte jag att det var dags för en välförtjänt sådan. Slängde på Twitter ut frågan om var jag skulle gå för en god burgare i centrala Malmö, de skulle helst också servera öl. Jag fick ett par alternativ men bestämde mig för att gå till Pickwick. Men vid dörren sa Linus att jag skulle prova Bronx Burger Bar istället. Så det gjorde jag.

Har funderat på att prova dem tidigare eftersom de ligger så nära där vi bor men det har inte blivit av. Jag har däremot tittat på deras hemsida för att få en hum om vad de erbjuder. Det är en av de fulaste hemsidorna jag någonsin sett och ger varken ett mysigt eller professionellt intryck, men vem är jag att döma insidan för det.

Jag promenerade dit med inställningen att har de ingen öl så går jag vidare till Pickwick. Jag öppnade dörren, gick ner för trappan och såg att stället var fullt av människor och jag nåddes av ett härligt sorl. De hade öl, en fatöl och några på flaska, så jag såg till att få ett bord och satte mig ner. Inredningen var väldigt enkel och ingenting fångade direkt min uppmärksamhet.

Ett glas sattes framför mig på bordet, ett fryst glas med öl. Ja, de förvarade sina ölglas i frysen vilket gav en härlig känsla och bordet fylldes med smältvatten. Ölen i sig var inte någonting att hurra för och påminde lite om en avslagen folköl, men jag är inte så kräsen.

Hamburgaren serverades på ett lite annorlunda sätt då överdelen av brödet låg vid sidan om och inte på burgaren. Det passade mig perfekt eftersom jag ändå brukar lyfta av det när jag äter sådana burgare. Köttet var väldigt rött och trillade lätt isär vilket gjorde det svårt att få upp på gaffeln men smaken var riktigt bra. De hade lyckats få en bra balans i smakerna på burgaren så munnen fick sig en rejäl omgång.

Som side order hade jag en coleslaw som jag måste säga var väldigt god, inte för mycket majonäs som det kan vara ibland utan lagom så att grönsakerna istället fick göra sitt för smaken.

Sammanfattningsvis var det en helt ok upplevelse. Det enda som de behöver slipa på är att skaffa fler och bättre fatöl och stressträna sina servitörer. Gott var det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *