Hund på vift

När jag i lördags runt midnatt var på väg hem från en lugn fest med en god vän stötte jag på en liten förvirrad hund. Plötsligt stod den där framför mig, såg sig omkring, rädd, övergiven. Jag såg mig runt men kunde inte se någon som kunde tillhöra hunden så jag kallade på den. Den såg mig och sprang iväg bort mot en större väg och jag gick efter.

När jag närmade mig vägen såg jag hur den sprang över så bilarna fick bromsa och tuta så jag sprang också över vägen, men jag väntade tills det var fritt. Runt en hörna på väg in mot en parkering på en bakgård stod den och flåsade.

Sakta närmade jag mig och med jämna mellanrum satte jag mig på huk för att inte skrämma den och tillslut var jag nära så den kunde nosa på min hand. Sen fick jag tag på den, lyfte upp den och ringde 114 14. De skrev in den i sitt system och ringde efter ett djurstall.

Jag återvände hemåt med hunden i famnen och hemma väntade Linus och Laura på oss. Jag satte fram lite vatten och lät hunden gå runt i köket och hallen. Jag kallade honom Pelle. Efter en liten stund kände han sig tryggare och vi började busa och stoja tills Djurambulansen ringde strax innan 02. Då var det dags att bege sig ut och lämna ifrån sig den tillfälliga vän jag skaffat mig en lördagsnatt.

Tack för den här tiden Pelle.

Jag och Pelle

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *