Pub vs Klubb

Kvällen igår började riktigt bra med middag på Ricemarket. God mat tillsammans med folk från jobbet gjorde mig lite piggare än jag varit under hela lördagen. Det fortsatte hemma hos en av kollegorna där det dök upp mer folk och kvällen fortsatte sin underbara bana. Sen skulle vi vidare, vi skulle ut.

När man ska gå ut senare på kvällen så finns det bara ett alternativ och det är nattklubb. Efter lite diskussioner blev målet Hipp. Tjejerna kom in men inte vi andra, ok så är det tydligen. Det roligaste hade varit om det funnits en pub som man kunde komma in på men alla pubar stänger vid 01. Jag förstår inte varför.

Pubmiljön är lugnare och mer harmonisk än nattklubbarna. Nattklubbar som har öppet längre tenderar att locka till sig fulla människor som vill slåss om sina ragg, slagsmål. Det är inte lika stor risk på en pub. Så varför stänger pubar tidigare än nattklubbar? Jag undrar verkligen så välkomnar svar, bra argument.

Det slutade med att vi hamnade på Centiliter&Gram på Stortorget och där var mycket folk. Packade som sillar drack vi en varsin öl för att sedan tröttna och gå igen. Gissa vad vi stötte på utanför. Vevande armar och stök. Ordningsvakterna gjorde sitt jobb lite grann, polisen gjorde mer.

Så slutligen: Börja ha pubar öppet längre så vi som inte vill svettas med fulla människor som bara söker sexuella kontakter kan ha en trevlig kväll trots dygnets sena timme.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *