Är jag rasist

Har haft en underbar kväll tillsammans med underbara kollegor ikväll. Åt gott, drack gott. Hamnade på Fagans. Efter ett tag trillar en kille ner i den tomma stolen bredvid och efter ännu ett litet tag går alla, nästan alla. Kvar sitter jag och Maria.

Killen säger sig vara uppvuxen i Peru med en kanadensisk mamma. Nyfiken som jag är frågar jag lite frågor om var han kommer ifrån, om han varit i Kanada (som han inte vill svara på) med mera. Han kallar mig då rasist. Anledningen är att jag frågar eftersom han är utlänning.

Ja, jag frågar honom eftersom han är utlänning men jag hade frågat även om han varit från Pajala. Han är inte ifrån där jag är vilket gör det hela intressant. Jag ser mig inte som rasist utan nyfiken. Vad säger du?

En reaktion på “Är jag rasist”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *