Lär dig cykla, kärring

Har precis varit och hämtat massor med bananlådor inför flytten och när jag skulle göra in på parkeringen hände någonting. För att komma in på parkeringen behöver man korsa en trottoar så självklart ser man sig om, men där kom ingen fotgängare.

Jag rullar sakta upp för infarten eftersom det inte är min bil och då hör jag ”iiiihhh” från vänster. Damen på cykeln har släppt tramporna och satt fötterna i marken för att bromsa. Din förbannade idiot, tänker jag. Men jag är lite snällare och skriker ”Cykla inte på trottoaren då” samtidigt som hon ger mig en arg blick, som om jag hade gjort fel.

För det första, cykla inte på trottoaren och ska du göra det så cykla sakta, som en fotgängare. För det andra, om din cykel inte har bromsar så bör du inte cykla på den för att sätta ner fötterna är inte effektivt. Damen blev kärringen i samma stund som hon såg på mig med en arg blick.

Ja, jag såg damen innan jag körde in men det spelar ingen roll, man ska inte cykla på trottoaren. Särskilt inte om man inte kan bromsa.

Lär dig cykla, kärring! Eller välj att gå nästa gång!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *